Sony Xperia XA
Xperia XA

Sony Xperia XA

Цена на изплащане:5.50 лв./мес.
Цена в брой:119.99 лв.

ПОРЪЧАЙ ОНЛАЙН И СПЕСТИ 1 абонаментна такса

 • 5.0" IPS LCD дисплей
 • 2 GHz осемядрен процесор
 • 13 MP основна камера + 8 MP селфи камера
 • 2 GB RAM, 16 GB вградена памет
 • Супер издръжлива батерия

Sony Xperia XA – смартфон, който няма да ви предаде в неподходящ момент

По-малкият брат на Sony Xperia X има амбиции

Дизайн, който те кара да се чувстваш добре. Sony споделят, че външният вид на Xperia XA e направен така, че да се чувстваш добре когато го държиш в ръцете си. 5-инчовият дисплей с извито стъкло му придава много изискан, компактен и елегантен външен вид, като същевременно се усеща добре в ръката. Липсата на странични рамки и гладък завършек на капака му придават осанка на много по-скъп телефон.

Направи бързи снимки, дори и при лоша светлина със Sony Xperia XA


Животът няма бутон за пауза и бързите реакции са необходими. Затова и 13-мегапикселовата основна камера, и 8-мегапикселовата камера на Sony Xperia XA ще стартират супер бързо, винаги когато ти потрябват. Устройството няма да те изостави, дори когато светлината е слаба. Ще си направиш и нощни селфита без никакъв проблем.

Процесор, специално разработен за нуждите на Sony Xperia XA


Sony Xperia XA разполага с процесор MediaTek MT6755, който е разработван специално за нуждите на устройства от среден клас. Затова не е изненадващо, че се справя отлично с всички ежедневни задачи, които може да поставиш. Устройството използва 2GB RAM и има 16GB памет, която лесно се увеличава до 200 GB с помощта на microSD.

Батерията на Sony Xperia XA няма да ви предаде


Представянето на батерията един от фокусите на Xperia XA. Sony изчислява, че батерията на устройството ще издържи до 2 дни усилена работа. В допълнение към това, бързата система за зареждане обещава 5 часа и половина активност след 10 минути престой в контакт. Така си сигурен, че ще имаш батерия в най-важните моменти.

с абонамент за:
Виж всички тарифни планове

с абонамент за:
Абонаментен планЦена на изплащане
за устройство
Месечна такса за
абонаментен план
Общо такси на месец за
устройство и абонаментен план
Мтел без граници 3XL с Екстра нет+информация
препоръчителен план
5.50 лв.
49.98
Мтел без граници 2XL с Екстра нет+информация
7.50 лв.
35.98
Мтел без граници XL с Екстра нет+информация
8.99 лв.
29.98
Мтел без граници L с Екстра нет+информация
11.50 лв.
25.98
Мтел без граници М с Екстра нет+информация
13.99 лв.
21.98
Мтел без граници S с Екстра нет+информация
14.99 лв.
16.98
Виж всички тарифни планове
Производител:SonyМодел:Xperia XA
Размер:143.6 x 66.8 x 7.9Тегло:137.4 г
Батерия:2300 mAh

За да активирате достъпа до данни в Мобилната мрежа, е необходимо да сложите отметка на опция „Мобилни данни“ от „Настройки“ → „Мобилни данни“ → Включено.

Ако апаратът е с 2 SIM, от „Настройки“ → “Управление на SIM“ → „Мрежа за данни“ → Избира се SIM от която ще се използва Интернет.

За достъп до мобилни данни в роуминг : „Настройки“ → „Още“ → „Мобилни мрежи“ → „Данни в роуминг“ → Включено.

Необходимо е Wi-Fi да е изключен от „Настройки“ → Wi-Fi → Изключено.

 

 • Всички цени са с ДДС.
 • Посочените цени в брой са валидни при сключване на нов абонамент за съответния тарифен план за срок от 2 години. Цените на изплащане са за месечни вноски по договор за продажба на изплащане за срок от 2 години и нов 2-годишен абонамент за посочения тарифен план.
 • Офертите за закупуване на устройство важат за нови и за съществуващи клиенти с изтекъл или изтичащ в рамките на три месеца договор за абонаментния план.
 • Офертата за продажба в брой или на изплащане е валидна за лица, които към датата на сключване на договора за продажба в брой или на изплащане нямат непогасени задължения към Мобилтел; и за които е налице положителна оценка на кредитоспособността, която позволява сключване на договор при условия на разсрочено плащане на съответната стойност или продажба в брой. Ако клиентът не отговаря на едно от посочените условия, същият не може да сключи договор за продажба на изплащане или продажба в брой.
 • При покупка на устройство с Прима пакет се заплаща цената на устройството без тарифен план и стойността на Прима пакета.
 • За повече информация: *88 и в магазините на Мтел или партньорската мрежа.