Стажантска програма

Младежки програми

Експедиция Мтел

Стажантска програма 2017

За трети пореден път темата на проекта е „Експедиция Мтел”, като в нея могат да се включат студенти от всички университети у нас. Програмата продължава през цялата година, насърчавайки най-талантливите и мотивирани младежи да развият своя потенциал.

През 2017 година професионалните области, за които може да се кандидатства в програмата са „ИТ”, „Телекомуникации”, „Човешки ресурси”, „Маркетинг”, „Финанси”, „Право”, „Администрация и обслужване на клиенти” и „Корпоративни комуникации”. Свободните позиции ще бъдат активни през следващите два месеца и могат да бъдат разгледани в секцията Кариери в уебсайта на компанията.


Ако:

 • Сте креативни, инициативни и проактивни.
 • Сте отговорни към поставените задачи.
 • Търсите развитие в конкретна професионална област.
 • Владеете английски език на добро ниво.
 • Притежавате много добра компютърна грамотност.

Кандидатствайте за стаж при нас. Искаме да чуем вашите идеите и да споделим нашите. Можем да бъдем ваши ментори, но и да се учим от вас. Ние сме готови да се впуснем в едно ново приключение. А вие готови ли сте?


Как да кандидатствате?

Можете да кандидатствате за стаж през цялата година, като в секция За Мтел / Работа / Общо кандидатстване, попълните универсалния формуляр за кандидатстване, а в полето „Приоритет“ изберете „Стажантска програма...“ според направлението, към което проявявате интерес. Не забравяйте към кандидатурата да прикачите мотивационно писмо, в което да ни разкажете какви са вашите конкретни интереси към съответната сфера. Стажът, чиято продължителност може да трае от 1 до 6 месеца, се заплаща.


Какво ви очаква при нас?

„Експедиция Мтел“ ще ви позволи да се запознаете с избраната от вас област в реална бизнес среда. Ще имате личен ментор (наставник), който ще ви запознае с отговорностите, ще подготви план за провеждането на стажа, ще ви помага в работата и ще контролира изпълнението на поставените задачи. По време на експедицията ще имате възможност да участвате в различни инициативи и събития, подготвени специално за вас - нашите стажанти авантюристи.

Всяка експедиция е отборна игра, така че от първия ден ще ви помагаме да преодолявате препятствия и върхове, ще стимулираме креативното ви мислене и иновативните ви идеи, ще ви провокираме да учите нови неща и да създавате нови приятелства. А на финала ще получите и специални сертификати за успешно завършена стажантска програма на официална церемония.


Какво се случи досега?

„Експедиция Мтел“ 2017 беше открита официално на 1 юни от спортния журналист и коментатор Момчил Манчев. „Благородно ви завиждам за възможностите, които имате днес и за които моето поколение само можеше да си мечтае. Вие сте на правилното място – Мтел е много динамична и иновативна компания, която посреща и приема с много гъвкав подход нови идеи и предизвикателства. Сигурен съм, че опитът ви тук ще бъде много ценен, ще научите много и ще се чувствате по уверени в кариерата си занапред.“, каза той на студентите.

Ако искате да се включите в нея, кандидатствайте в секция За Мтел / Работа / Общо кандидатстване.


Стажантска програма 2016 г.

„Имайте позитивно отношение, учете цял живот, бъдете добри с хората, с които работите, и се учете от тях“, посъветва студентите Страци Кулински президент на Американския университет в България в първия ден от стажа им.

През 2016 година в програмата се включиха близо 60 стажанти. По време на работата си в компанията стажантите се включиха в редица инициативи, организирани специално за тях, като онлайн обучение, тиймбилдинг и работа по проект. Чрез тях те успяха да се опознаят и да изградят приятна и ползотворна работна среда. Накрая младежите, преминали през всички етапи от експедицията и завършили успешно стажа си в Мтел, получиха своите сертификати.


Вижте как протече миналогодишното издание на "Експедиция Мтел“Любопитни факти

 • 2005 г. – 20 участници в програмата, 3 от тях са назначени в компанията
 • 2006 г. – 86 участници в програмата, 32 от тях са назначени в компанията
 • 2007 г. – 99 участници в програмата, 36 от тях са назначени в компанията
 • 2008 г. – 122 участници в програмата, 29 от тях са назначени в компанията
 • 2009 г. – 43 участници в програмата, 10 от тях са назначени в компанията
 • 2010 г. – 56 участници в програмата, 27 от тях са назначени в компанията
 • 2011 г. – 49 участници в програмата, 8 от тях са назначени в компанията
 • 2012 г. – 70 участници в програмата, 10 от тях са назначени в компанията
 • 2013 г. – 53 участници в програмата, 10 от тях са назначени в компанията
 • 2014 г. – 96 участници в програмата, 25 от тях назначени в компанията
 • 2015 г. – 90 участници в програмата, 10 от тях са назначени в компанията
 • 2016 г. – 61 участници в програмата, 9 от тях са назначени в компанията

Вие също можете да направите първата стъпка към експедицията в света на Мтел. Пътят към върха не е лесен, но си заслужава.