Стажантска програма

Младежки програми

Експедиция Мтел

Стажантска програма 2015

Вашата страст са информационните технологии, телекомуникациите, правото, маркетинга, човешките ресурси или друга област? Постоянно търсите нови източници на информация, четете, учите... сами? В университета сте научили много, но Ви е омръзнало от чиста теория? Изпълнени сте с идеи, искате нови предизвикателства, да се сблъскате с реалните проблеми в бизнеса и да търсите техните решения, напътствани от едни от най-добрите професионалисти?


Ние търсим Вас.

Ако:

 • Сте креативни, инициативни и проактивни;
 • Сте отговорни към поставените цели;
 • Проявявате интерес към конкретна професионална област;
 • Владеете английски език на много добро ниво;
 • Притежавате отлична компютърна грамотност;
 • Сте завършили успешно трети курс.

Кандидатствайте за стаж при нас. Искаме да чуем идеите Ви и да Ви разкажем нашите. Можем да бъдем Ваши ментори, но и да се учим от Вас. Ние сме готови да се впуснем в едно ново приключение. А Вие готови ли сте?


Как да кандидатствате?

Можете да кандидатствате за стаж през цялата година, като в секция За Мтел / Работа / Общо кандидатстване, попълните универсалния Формуляр за кандидатстване, а в полето Приоритет изберете „Стажантска програма...“ според направлението, към което проявявате интерес. Не забравяйте към кандидатурата да прикачите мотивационно писмо, в което да ни разкажете какви са Вашите конкретни интереси към съответната сфера. Стажът, чиято продължителност може да трае от 1 до 6 месеца, се заплаща.


Какво ви очаква при нас:

Експедиция Мтел ще ви позволи да се запознаете с избраната от вас област в реална бизнес среда. Ще имате личен водач (наставник), който ще ви запознае с отговорностите, ще подготви план за провеждането на стажа, ще ви помага в работата и ще контролира изпълнението на поставените задачи. По време на експедицията ще тръгнете от базовия лагер на Мтел и ще имате възможност да участвате в различни инициативи, подготвени специално за вас - нашите стажанти авантюристи.

Всяка експедиция е отборна игра, така че от първия ден ще ви помагаме да преодолявате препятствия и върхове, ще стимулираме креативното ви мислене и иновативните ви идеи, ще ви провокираме да учите нови неща и да създавате нови приятелства. А на финала ще получите и специални сертификати за успешно завършена стажантска програма на официална церемония.

Първата българка, покорила Еверест, Петя Колчева, вече приветства първите от вас, които се включиха в стажантската ни програма за 2015 година. Вие също можете да направите първата стъпка към експедицията в света на Мтел. Пътят към върха не е лесен, но си заслужава.

Вижте кратко видео от откриването на стажантската програма 2015г.


Стажантска програма 2014г.

Общо 96 младежи трупаха опит в направленията „Телекомуникации“, „ИТ“, „Право“, „Финанси“, „Маркетинг“, „Корпоративни комуникации“ и „Човешки ресурси“ като част от програмата през 2014 година. Тя бе открита със специално събитие, чийто гост беше най-добрата сноубордистка на България Александра Жекова.

По време на престоя си в компанията стажантите се включиха в редица инициативи, организирани специално за тях, чрез които успяха да се опознаят и да изградят приятна и ползотворна работна среда, като Speed Networking, доброволчески тиймбилдинг и онлайн обучение, през което всички преминаха. Финалната им задача беше работа по проекти с практическа и бизнес насоченост, които трябваше да защитят пред комисия от експерти.

На специална церемония за закриване на програмата модератор на събитието беше Мартен, а стажантите получиха сертификати за успешното приключване на своето обучение.


Любопитни факти

 • 2005 г. – 20 участници в програмата, 3 от тях са назначени в компанията..
 • 2006 г. – 86 участници в програмата, 32 от тях са назначени в компанията
 • 2007 г. – 99 участници в програмата, 36 от тях са назначени в компанията
 • 2008 г. – 122 участници в програмата, 29 от тях са назначени в компанията
 • 2009 г. – 43 участници в програмата, 10 от тях са назначени в компанията
 • 2010 г. – 56 участници в програмата, 27 от тях са назначени в компанията
 • 2011 г. – 49 участници в програмата, 8 от тях са назначени в компанията
 • 2012 г. – 70 участници в програмата, 10 от тях са назначени в компанията
 • 2013 г. – 53 участници в програмата, 10 от тях са назначени в компанията
 • 2014 г. – 96 участници в програмата, 25 от тях назначени в компанията
 • 2015 г. – близо 90 участници в програмата, кандидатстването продължава до края на годината