Спорт

Спонсорства

 • ПФК ЦСКА София

  ПФК ЦСКА София

  През 2016 година телекомът, следвайки политиката си в подкрепа на българския спорт, става официален спонсор на най-успешния български отбор ПФК ЦСКА София. Клубът има рекордните 31 шампионски титли на България, носител е на 20 Национални купи и 4 пъти печели Суперкупата на страната.

  ПФК ЦСКА София е двукратен полуфиналист в турнира за „Купата на европейските шампиони” и 1 път достига до полуфинал в „Купата на националните купи”. Отборът заема 60-то място в класацията за най-добър отбор на Европа за 20-и век на „Международната федерация за футболна история и статистика” и 39-то място във вечната ранглиста на Шампионската лига на УЕФА.

 • Национален отбор по ски и сноуборд

  Национален отбор по ски и сноуборд

  През 2009 година телекомът обяви партньорството си и с Българската федерация по ски (БФСки) и спонсорството на националния отбор по ски и сноуборд. По същото време, с подкрепата на Мтел, се провежда и първият в историята на страната старт за Световната купа по ски при жените в Банско, а през 2015 телекомът подкрепи състезанието за пети път. Сезон 2015/2016 ще се запомни с успехите на състезателите ни от отбора по сноуборд Радослав Янков, който спечели Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини и добрите класирания на Александра Жекова.

  Като част от политиката си за подпомагане на зимните спортове в страната, Мтел подкрепя инициативата на БФСки „Научи се да караш ски“, предназначена за деца от I до IV клас (възраст 6-10 години). Благодарение на нея децата получават безплатни курсове по ски, като досега участие в проекта са взели над 17 350 малчугани, а през 2016 още 3800 ученици ще се качат за първи път на ски.

  Освен за развитието на зимните спортове, Мтел се грижи и за безопасността на ски пистите. През 2015 година телекомът инициира кампания за безопасно каране, която цели да обърне внимание на скиорите и сноубордистите колко важно е да спазват правилата по пистите. За тази цел компанията осигури табели с предупредителни послания, които са поставени на ключови участъци по пистите, на предпазните мрежи, както и на всички протектори, разположени на опасни места, където има стълбове, машини за сняг, дървета, контейнери и други. Посланик на кампанията е човечето Здравко, което напомня на всички в планината да спазват правилата за безопасност.

 • Българска федерация по лека атлетика

  Българска федерация по лека атлетика

  През 2014 година Мтел продължи да си сътрудничи успешно със спортните федерации, като обяви подкрепата си и за българските атлети и стана част от славната над 90-годишна история на Българската федерация по лека атлетика. За да разшири подкрепата си за младите таланти Мтел инициира създаването на програмата „Мтел атлетика за младежи“ в началото на 2015. Чрез нея Българската федерация по лека атлетика съвместно с генералния спонсор на програмата Мтел вече втора година предоставят възможност на ученици от цяла България да участват в редица състезания и демонстрации по лека атлетика. Второто издание на популярния проект за подрастващи "Мтел атлетика за младежи" стартира през януари 2016 и ще продължи до края на годината.

 • Мтел Ринк

  Мтел Ринк

  В стремежа си да насърчава повече хора да спортуват, телекомът превърна в ежегодна традиция подкрепата си на ледената пързалка Мтел Ринк на езерото “Ариана” в Борисовата градина. Това е най-голямото подобно съоръжение на Балканите с тенденция в бъдеще да се превърне в един от спортните центрове на София.

 • Баскетболен клуб „Лукойл Академик“

  Баскетболен клуб „Лукойл Академик“

  Друг шампион, този път по баскетбол, също е част от политиката на Мтел да подпомага най-добрите в различните спортни дисциплини. Баскетболният клуб „Лукойл академик“ подписа договор за сътрудничество с Мтел през 2010 година и досега работим заедно в посока развитие на българския баскетбол.

 • Голф

  Голф

  Компанията превръща в традиция и подкрепата си за голф клубовете в България. Благодарение на партньорството ни в страната този спорт става все по-познат и практикуван у нас. Традиционно всяка година телекомът организира серия от голф турнирите „Мтел голф мастърс“, които събират рекорден брой участници от различни страни.

 • Спортен клуб „Иккен“

  Спортен клуб „Иккен“

  От 2013 година мобилният оператор си сътрудничи със спортен клуб „Иккен“, в чиято дейност са включени бойните изкуства и масовия спорт. Приоритет на клуба е спортното развитие на децата.