5 брутални бойни вечери ни очакват през юли

UFC и WSOF - най-истинските бойни спортове само в ефира на Mtel Sport
Mtel Sport 2

Майкъл Джонсън или Джъстин Гетджи – кой ще е “The Ultimate Fighter”

Финалите обикновено са накрая. Но през месец юли UFC ще направи изключение за заклетите фенове на бойните спортове и Mtel Sport 2 ще излъчи битката за титлата The Ultimate Fighter още на 08 юли. Това е едно от най-интересните събития в календара на UFC за годината и определено не е за изпускане.

Две думи и за претендентите: Джъстин Гетджи е един от най-консистентно представящите се бойци в UFC. 28 годишният новак в спорта прикова погледите към себе си още с първата си поява в Октагона. Майкъл Джонсън обаче няма да му се даде. С 18 победи зад гърба си, Джонсън със сигурност ще се опита да оправдае прякора си “The Menace” (на български – Напастта).

 

 

Време е за женски бой!


UFC е спорт, в който има равенство между половете още от самото му начало. И нямам как да е иначе – един поглед към здравите мадами в него би разколебал всеки, решил да им се изпречи на пътя. Словосъчетанието „слабият пол“ в контекста на UFC звучи просто нелепо.

Черешката на тортата в женските битки през юли ще е сблъсъкът между Аманда Нунеш и Валентина Шевченко. Двете красиви, но опасни дами ще се изправят една срещу друга в UFC 213 на 9 юли, пряко в ефира на Mtel Sport 2.

Бойните спортове по Mtel Sport


Mtel Sport e първaта телевизия в България, която ще приюти най-добрите шампионати в свободните боеве: Ultimate Fighting Championship (UFC) и World Series of Fighting (WSOF).

UFC е веригата на най-зрелищните двубои в смесените бойни изкуства. Галавечерите предлагат 40 спектакъла годишно на рингове из целия свят. Ultimate Fight Championship чества своята 20-годишнина, промотирайки някои от най-великите спортисти в историята на тази надпревара.

WSOF е MMA шампионат, доминиран от българина Благой Иванов. Багата е шампион в тежка категория, след като защити титлата си по възможно най-категоричния начин в ефира на Mtel Sport.

Звезди

 • Конър Макгрегър Дъблин, Ирландия

  Прякор: The Notorious (Скандалният)
  Шампионат: UFC
  Шампион в лека категория
  Години: 28
  Височина: 175 см.
  Статистика: 21 победи, 3 загуби

 • Майкъл Биспинг Манчестър, Англия

  Прякор: The Count (Графът)
  Шампионат: UFC
  Шампион в средна категория
  Години: 37
  Височина: 185 см.
  Статистика: 31 победи, 7 загуби

 • Стипе Миочич Евклид, Охайо, САЩ

  Шампионат: UFC
  Шампион в тежка категория
  Години: 34
  Височина: 193 см.
  Статистика: 16 победи, 2 загуби

 • Йоана Енджейчик Олщин, Полша

  Шампионат: UFC
  Шампион в лека категория при жените
  Години: 29
  Височина: 167 см.
  Статистика: 13 победи, 0 загуби

 • Благой Иванов Сандански, България

  Прякор: Багата
  Шампионат: WSOF
  Шампион в тежка категория
  Години: 30
  Височина: 180 см.
  Статистика: 14 победи, 1 загуба