Битките през май обещават емоции и зрелищно шоу

UFC и WSOF - най-истинските бойни спортове само в ефира на Mtel Sport
Mtel Sport 2

UFC отива в Швеция за двубоя на най-известния шведски боец

Шведската столица Стокхолм ще се разтресе на 28 май. Причината е сблъсъкът между най-известния швед в UFC Александър Густафсон и Гловър Тешейра от Бразилия. Погледите на хиляди ще бъдат насочени към ринга в шведската столица и напрежението върху Густафсон ще бъде голямо. Един истински викинг обаче трябва да се справи с това.

Двубоят ще бъде изключително равностоен. Доказателство за това е фактът, че Тешейра е поставен на шесто място в ранглиститата на USA TODAY Sports, а Густафсон – на седмо. Едва ли толкова близки резултати могат да са критерий за изхода от мача.

Ще зарадва ли Густафсон екзалтираната родна публика или Гловър Тешейра ще накара цял Стокхолм да замълчи. Отговорът ще бъде ясен на 28 май в ефира на Mtel Sport 2.

Стипе Миочич се разправи бързо с предизвикателството на дос Сантос


„Отивам, за да взема пояса на Миочич“ – това заяви пред журналисти, бразилският MMA боец Джуниор дос Сантос. Кратко и ясно. Зрителите на Mtel Sport 2 обаче видяха категоричния отговор на Стипе Миочич на живо. Ясно беше, че той няма да се раздели с пояса толкова лесно и ще има допълнителна мотивация да се представи добре, за да вземе и реванш за загубата в последния им сблъсък.

Но надали и най-големите фенове на американеца от хърватски произход са очаквали Миочич да нокаутира своя съперник още в първите секунди на първия рунд. Със сигурност може да очакваме още такива епични двубои в ефира на Mtel Sport 2!

Бойните спортове по Mtel Sport


Mtel Sport e първaта телевизия в България, която ще приюти най-добрите шампионати в свободните боеве: Ultimate Fighting Championship (UFC) и World Series of Fighting (WSOF).

UFC е веригата на най-зрелищните двубои в смесените бойни изкуства. Галавечерите предлагат 40 спектакъла годишно на рингове из целия свят. Ultimate Fight Championship чества своята 20-годишнина, промотирайки някои от най-великите спортисти в историята на тази надпревара.

WSOF е MMA шампионат, доминиран от българина Благой Иванов. Багата е шампион в тежка категория, след като защити титлата си по възможно най-категоричния начин в ефира на Mtel Sport.

Звезди

 • Конър Макгрегър Дъблин, Ирландия

  Прякор: The Notorious (Скандалният)
  Шампионат: UFC
  Шампион в лека категория
  Години: 28
  Височина: 175 см.
  Статистика: 21 победи, 3 загуби

 • Майкъл Биспинг Манчестър, Англия

  Прякор: The Count (Графът)
  Шампионат: UFC
  Шампион в средна категория
  Години: 37
  Височина: 185 см.
  Статистика: 31 победи, 7 загуби

 • Стипе Миочич Евклид, Охайо, САЩ

  Шампионат: UFC
  Шампион в тежка категория
  Години: 34
  Височина: 193 см.
  Статистика: 16 победи, 2 загуби

 • Йоана Енджейчик Олщин, Полша

  Шампионат: UFC
  Шампион в лека категория при жените
  Години: 29
  Височина: 167 см.
  Статистика: 13 победи, 0 загуби

 • Благой Иванов Сандански, България

  Прякор: Багата
  Шампионат: WSOF
  Шампион в тежка категория
  Години: 30
  Височина: 180 см.
  Статистика: 14 победи, 1 загуба