Григор Димитров ще търси пътя към върха в Париж и Лондон

Ще проследим двубоите на любимеца на българската публика и през ноември
Mtel Sport 1 Mtel Sport 2

Тенис по Mtel Sport 1

През ноември официално ще изпратим сезон 2017 в света на големия тенис. И то какъв сезон. Българските фенове на играта преживяха невероятни емоции, заедно със своя любимец - Григор Димитров. Заедно проследихме както едни от най-силните мачове в кариерата му, така и моментите на колебливи представяния. Сега всичко идва към своя завършек.

Ще проследим финалните два турнира - първо отиваме в Париж от 30 октомври до 5 ноевмри. След това се пренасяме в Лондон от 12 до 19 ноември. Британската столица ще събере най-добрите от света на тениса в един финален турнир, където ще разберем кой е истинският крал на корта за 2017.

Гледай мачовете на Григор Димитров по Mtel Sport

За да гледаш на живо турнирите от ATP, поръчай пакет с Mtel Sport онлайн и спести 1 месечна такса

Вземи пакет с телевизия или Вземи пакет с телевизия и интернет

Новото поколение в света на тениса променя правилата в ефира на Mtel Sport


От 07.11 до 11.11.2017 Mtel Sport ще проследи най-интересното от турнира ATP Finals за младежи в Милано. Ще гледаме противопоставянето между най-добрите млади тенисисти в света – Андре Рубльов, Карен Качанов, Денис Шаповалов. Борна Чорич, Джаред Доналдсън, Хеунг Чунг и Данаил Медведев.

Двубоите ще се провеждат по нови правила. За пръв път няма да има съдии на линиите, а отсъжданията ще се правят изцяло с прецизни камери. С това обаче отпада и правото на играчите да искат проверка на отсъждането. Каквото отсече компютъра – това е. Дали това ще спомогне за качеството на играта или лиши спорта от важния човешки фактор? Предстои да разберем...

Ще има и други промени. Ще се играе до 3 победи в 5 сета, но всеки сет ще е ограничен до 4 гейма. Отпада и т.нар. „летс“ – докосването на мрежата при начален удар. Мачът ще започва до 5 минути от влизането на втория играч на корта, което оставя много малко време за загрявка

Черешката на тортата - финалите на ATP в Лондон


Финалите на ATP са черешката на тортата, с която ще кажем сбогом на сезон 2017 в мъжкия тенис. Най-добрите осем през изминалата кампания ще излъчат Краля на корта, а шансът той да е с името Григор Димитров не е никак малък. Надпреварата в Лондон е събитие от световен мащаб, гарантиращо тенис от най-високо ниво.

В мачове на толкова високо ниво, винаги е рисковано да се говори за фаворити и аутсайдери. Психическата нагласа ще е точно толкова важна, колкото и физическата подготовка. Една грешка може да преобърне хода на целия двубой.Единственият начин да разберем какво ще стане е да гледаме внимателно малкия екран от 12 до 19 ноември.

Между ще следим BNP Pariba Masters, Париж


Последният Мастърс турнир за годината в мъжкия тенис ще бъде и последна възможност за ключово представяне на една от най-големите сцени. Отсъствието на Новак Джокович и Анди Мъри отвори вратата за пробив сред елита, а Григор Димитров е един от тези, които се възползват от шанса по най-добрия начин. Може би точно в Париж българинът ще изкове своя шедьовър за 2017 година.

Не пропускайте двубоите от този турнир, които ще се излъчват пряко от 30 октомври до 05 ноември. Това ще бъде своеобразна генерална репетиця за финала на сезона в Лондон, който ще проследим малко по-късно през ноември, отново по Mtel Sport 1

Звезди

 • Анди Мъри Великобритания

  Роден на: 15 май 1987
  Местоживеене: Лондон, Великобритания
  Прякорр: -
  Професионалист от: 2005 г.
  Височина: 190 см
  Титли от Големия шлем: 3
  Най-висока позиция в ранглистата: 1 (постигната на 7 ноември 2016)

 • Новак Джокович Сърбия

  Роден на: 22 май 1987
  Местоживеене: Монте Карло, Монако
  Прякор: Ноле
  Професионалист от: 2003 г.
  Височина: 188 см
  Титли от Големия шлем: 12
  Най-висока позиция в ранглистата: 1 (постигната на 4 юли 2011)

 • Рафаел Надал Испания

  Роден на: 3 юни 1986
  Местоживеене: Манакор, Испания
  Прякор: Рафа; Ел Матадор
  Професионалист от: 2001 г.
  Височина: 185 см
  Титли от Големия шлем: 14
  Най-висока позиция в ранглистата:: 1 (постигната на 18 август 2008)

 • Роджър Федерер Швейцария

  Роден на: 8 август 1981
  Местоживеене: Волерау, Швейцария
  Прякор: Маестро
  Професионалист от: 1998 г.
  Височина: 185 см
  Титли от Големия шлем: 18
  Най-висока позиция в ранглистата: 1 (постигната на 2 февруари 2004)

 • Григор Димитров България

  Роден на: 16 май 1991 г.
  Местоживеене: Монте Карло, Монако
  Прякор: Бейби Федерер
  Професионалист от: 2008 г.
  Височина: 191 см
  Титли от Големия шлем: 0
  Най-висока позиция в ранглистата: 8 (постигната на 04 август 2014 г.)