Два турнира от ATP World Tour 1000
– на живо

Турнирите в Мадрид и Рим ще приковат вниманието на феновете през май
Mtel Sport 1 Mtel Sport 2

Тенис по Mtel Sport 1

Борбата за доминация на червените кортове на Стария континент ще продължи и през месец май. Любителите на тениса със сигурност вече са се досетили за какво говорим – предстоят турнирите на клей в Мадрид и Рим. Разбира се, Mtel Sport 1 ще е на линия, за да излъчи всички най-интересни двубои.

Първо отиваме в Мадрид, където от 7 до 14 май ще се проведе Mutua Madrid Open от сериите АТР 1000. За 1000 точки в световната ранглиста ще се борят и претендентите на следващият турнир. Няма да има време за почивка от емоциите, защото от 14 до 21 май следва и Internazionali BNL d’Italia в Рим.

Има и още. От 24 до 27 май Mtel Sport 1 ще излъчва Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes директно от Франция от сериите ATP 250, a Mtel Sport 2 ще отразява представянето на дамите в турнира Nürnberger Versicherungscup към WTA.

„Магическата кутия“ в Мадрид се отваря за зрителите на Mtel Sport 1


Казват, че у дома и стените помагат. Ще видим дали това е така от 7 до 14 май в Мадрид, когато Mtel Sport 1 ще излъчи Mutua Madrid Open. Рафаел Надал със сигурност ще наелектризира публиката, но ще бъде ли достатъчно, за да се пребори Анди Мъри, Новак Джокович или Стан Вавринка.

Нашия Григор Димитров също ще се включи в надпреварата. Гришо имаше лоша серия в последните седмици и трябваше да се пребори и с вирусно заболяване. Въпреки това той е показал, че никога не трябва да бъде подценяван.

Какво ще се случи – предстои да разберем от Mtel Sport 1. Никак не е случайно, че залата се нарича „Каха Махика” или „Магическата кутия“ на испански.

На 14 май драмата се пренася в Рим


Няма никакво време за почивка. Нито за нас, нито за феновете, нито за елита на световния тенис. Причината е, че още на 14 май, драмата ще се пренесе в Рим. Във вечният град започва Internazionali BNL d’Italia, който също ще бъде излъчен директно по Mtel Sport 1.

Отново трябва да започнем с името на Рафаел Надал, просто защото испанецът е печелил този турнир цели 7 пъти. Но нито е един път не е било лесно...

Най-добрите в света на тениса ще се борят за солиден награден фонд в поредното състезание от сериите ATP World Tour 1000. Истинската мотивация обаче ще бъде признанието и радостта на феновете. По Mtel Sport 1 може да станете част от емоцията.

Още много тенис по Mtel Sport в края на май


Няма такова нещо като малки турнири в света на професионалния тенис. Ще видим нагледно доказателство за това от 24 май, когато Mtel Sport 1 започва с излъчването на Open Parc Auvergne-Rhône-Alpes от сериите ATP 250. Турнирът в Лион, Франция ще е поредното поле за изява на страхотни тенис умения.

Паралелно с това, Mtel Sport 2 ще насочи камерите си към Нюрнберг, Германия, където ще се проведе Nürnberger Versicherungscup от WTA. Надпреварата при нежния пол е не по-малко вълнуваща от мъжкия тенис и това ще си проличи с пълна сила в края на месец май.

Звезди

 • Анди Мъри Великобритания

  Роден на: 15 май 1987
  Местоживеене: Лондон, Великобритания
  Прякорр: -
  Професионалист от: 2005 г.
  Височина: 190 см
  Титли от Големия шлем: 3
  Най-висока позиция в ранглистата: 1 (постигната на 7 ноември 2016)

 • Новак Джокович Сърбия

  Роден на: 22 май 1987
  Местоживеене: Монте Карло, Монако
  Прякор: Ноле
  Професионалист от: 2003 г.
  Височина: 188 см
  Титли от Големия шлем: 12
  Най-висока позиция в ранглистата: 1 (постигната на 4 юли 2011)

 • Рафаел Надал Испания

  Роден на: 3 юни 1986
  Местоживеене: Манакор, Испания
  Прякор: Рафа; Ел Матадор
  Професионалист от: 2001 г.
  Височина: 185 см
  Титли от Големия шлем: 14
  Най-висока позиция в ранглистата:: 1 (постигната на 18 август 2008)

 • Роджър Федерер Швейцария

  Роден на: 8 август 1981
  Местоживеене: Волерау, Швейцария
  Прякор: Маестро
  Професионалист от: 1998 г.
  Височина: 185 см
  Титли от Големия шлем: 18
  Най-висока позиция в ранглистата: 1 (постигната на 2 февруари 2004)

 • Григор Димитров България

  Роден на: 16 май 1991 г.
  Местоживеене: Монте Карло, Монако
  Прякор: Бейби Федерер
  Професионалист от: 2008 г.
  Височина: 191 см
  Титли от Големия шлем: 0
  Най-висока позиция в ранглистата: 8 (постигната на 04 август 2014 г.)