Юли ще бъде горещ на корта и извън него

Започваме с двубоите на дамите от 17 юли 
Mtel Sport 1 Mtel Sport 2

Тенис по Mtel Sport 1

Не един, не два, не три – 4 престижни турнира ни очакват през месец юли. Именно затова казва, че се очертава горещо време както на корта, така и извън него. Започваме с програмата при дамите. От 17 юли едни от най-добрите тенисистки започват да мерят сили в швейцарския град с благозвучното име Гщаад. Турнирът се провежда на клей, което е доста важен фактор предвид горещото време.

В края на месеца – от 23.07 до 30.07 се насочваме към сериите ATP. Mtel Sport 1 ще излъчи директно от Хамбург, Германия, German Tennis Championships 2017 от АТP 500. Паралелно с това, в ефира на Mtel Sport 2, ще се насладим и на два турнира от АТP 250 – в Атланта, САЩ и накрая отново ще се върнем в швейцарския Гщаад.

Турнирите на Женската тенис асоциация продължават с Гщаад


Двубоите на нежната половина от човечеството по нищо не отстъпват на мъжките и турнирите на Женската тенис асоциация (WTA) са най-категоричното доказателство за това. Зрителите на Mtel Sport 1 ще имат възможност да се убедят в това нагледно, благодарение на турнирът Гщаад, Швейцария, който ще излъчваме директно от 17 до 23 юли.

Миналогодишната победителката Виктория Голубич от Швейцария няма да вземе участие и всички погледи са приковани към другата финалистка – латвийката Анастасия Севастова. Честта на домакините от алпийската страна ще защитава Тимеа Бачински, но изненади могат да дойдат и от заформилия се румънски квартет – Ирина Бегу, Моника Николаеску, Сорина Кирстеа и Ана Богдан.

Пренасяме се към Германия за поредните двубои от ATP 500


Знаете ли, че Германският шампионат по тенис е едно най-старите състезания в този спорт. Първият турнир се провежда през далечната 1892 година - преди цели 125 години! И до ден днешен успява да прикове вниманието на любителите на тениса от Германия и цял свят. Тази година няма да е изключение и зрителите на Mtel Sport 1 ще се насладят на първокласен тенис.

Едно от нещата, което правят тазгодишния турнир особено вълнуващ е, че няма ясно изразен фаворит. Най-високо класираният участник засега е 17-ят в световната ранглиста – Пабло Буста от Испания. Организаторите обаче със сигурност ще раздадат и покани за участие с уайлд-кард почти в последния момент. Ще видим дали и как това ще промени нещата.

Mtel Sport 2 ще отрази всичко най-интересно от сериите ATP 250


Докато Mtel Sport 1 следи изкъсо турнирът в Германия, Mtel Sport 2 ще се погрижи за това българските любители на тениса да бъдат в час и със случващото се в другите два турнира, които ще се провеждат паралелно. Разбира се, говорим за сериите ATP 250 и състезанията в Атланта, САЩ и Гщаад, Швейцария, които ще се проведат от 24 до 30 юли.

АTP 250 е мястото, където могат да блеснат изгряващите таланти в тениса и именно това е най-големият им чар. Това, че са „най-малките“ турнири от сериите АТP не означава, че престижът, точките за световната ранглиста и наградния фонд са прекалено малки. Напротив – битката си е битка, включително и на това ниво.

Звезди

 • Анди Мъри Великобритания

  Роден на: 15 май 1987
  Местоживеене: Лондон, Великобритания
  Прякорр: -
  Професионалист от: 2005 г.
  Височина: 190 см
  Титли от Големия шлем: 3
  Най-висока позиция в ранглистата: 1 (постигната на 7 ноември 2016)

 • Новак Джокович Сърбия

  Роден на: 22 май 1987
  Местоживеене: Монте Карло, Монако
  Прякор: Ноле
  Професионалист от: 2003 г.
  Височина: 188 см
  Титли от Големия шлем: 12
  Най-висока позиция в ранглистата: 1 (постигната на 4 юли 2011)

 • Рафаел Надал Испания

  Роден на: 3 юни 1986
  Местоживеене: Манакор, Испания
  Прякор: Рафа; Ел Матадор
  Професионалист от: 2001 г.
  Височина: 185 см
  Титли от Големия шлем: 14
  Най-висока позиция в ранглистата:: 1 (постигната на 18 август 2008)

 • Роджър Федерер Швейцария

  Роден на: 8 август 1981
  Местоживеене: Волерау, Швейцария
  Прякор: Маестро
  Професионалист от: 1998 г.
  Височина: 185 см
  Титли от Големия шлем: 18
  Най-висока позиция в ранглистата: 1 (постигната на 2 февруари 2004)

 • Григор Димитров България

  Роден на: 16 май 1991 г.
  Местоживеене: Монте Карло, Монако
  Прякор: Бейби Федерер
  Професионалист от: 2008 г.
  Височина: 191 см
  Титли от Големия шлем: 0
  Най-висока позиция в ранглистата: 8 (постигната на 04 август 2014 г.)