Време е! Moto GP се завръща с шут в програмата на Mtel Sport

Март е белязан от старта на новия сезон в надпреварата на най-мощните мотори
Mtel Sport 1 Mtel Sport 2

Моторни спортове по Mtel Sport 1

В Америка всичко е голямо. Много, много, много голямо. Феновете на най-американското автомобилно състезание NASCAR отлично знаят, че то не прави изключение. През 2018 каналите на Mtel Sport ще проследят всичко най-интересно от пистите.

Марти Труекс ще има нелеката задача да защитава първата си титла в NASCAR. Срещу него ще изправят някои от най-добрите пилоти в Северна Америка. Започваме през февруари и то не къде да е, а на митичната писта Daytona. Следете внимателно излъчванията на Mtel Sport и със сигурност ще усетите адренали на високите скорости, дори и през малкия екран.

Най-бързите мотори се връщат в ефира на Mtel Sport 1


Световният шампионат по мотоциклетизъм на писта Моto GP се завръща за поредния вълнуващ сезон на две колела. Въпросите преди първия кръг в Катар са много. Ще видим ли отново доминация на Марк Маркес? Това ли ще бъде лебедовата песен на Валинтино Роси? Коя млада звезда ще изгрее, за да обърка сметките на сочените за фаворити?

Това обаче няма да е единствената сюжетна линия, защото битките в Мото 2 и Мото 3 със сигурност ще предложат още много интересни истории и всяка една от тях ще бъде в ефира на Мтел Спорт. Не пропускайте новото начало от 16 до 18 март по Mtel Sport 1.

Не един, не два.... четири старта от NASCAR през март


Започваме на 4 март, не къде да е, а в Лас Вегас. През миналата година надпреварата там положи началото на победната серия за Мартин Труекс-младши в най-силния сезон в кариерата му, донесъл и първата му титла в НАСКАР. Овалът в града на казината винаги носи риск, но и печалба за някои от тези, които са склонни да го поемат. На 11 март ще се пренесем в Аризона за TicketGuardian 500. Трасето в Аризона е виждало невероятни битки и обрати. Като развръзката през 2017, когато дори самият ветеран Райън Нюман не вярваше, че е успял да спечели след години победна суша.

Втората половина на март също ще бъде наситена с много емоции. На 18 март сме във Фонтана за Auto Club 400, а на 25 - в Мартинсвил, където ще се проведе STP 500. Кезловски даде сериозна заявка и в началото на 2018, печелейки „Сблъсъка“ на Дейтона, предхождащ старта на шампионата, а второто място на друг Ford с Джоуи Логано зад волана затвърди впечатлението, че Toyota далеч няма да има лесен сезон в конкуренцията на останалите производители.

Отправяме поглед и към далечна Австралия за Supercars


След драматичния завършек на миналия сезон австралийските Суперкарс серии се завръщат за поредната емоционална и напрегната борба за най-голямата награда – шампионската титла. Миналогодишният шампионат донесе седмата титла на Джейми Уинкъп, но тя дойде след спорно съдийско решение в последния старт, отнело точни на другия фаворит Скот Маклафлин

Двамата обаче няма да са сами в търсенето на успехи в тазгодишния шампионат. Шейн ван Гисберген отново ще търси мястото си под слънцето, а млади таланти като Фабиан Култард и Чаз Мостарт със сигурност няма да гледат безучастно отстрани. Mtel Sport 1 ще излъчва директно от Австралия от 3 до 4 март.

Топ пилоти

 • Брад Кеселовски САЩ

  Роден на: 12 февруари 1984
  Шампионат: NASCAR
  Номер: 22
  Класиране през 2016: 12
  Победи: 1 (2012)
  Сайт: www.bradracing.com

 • Мартин Труекс САЩ

  Роден на: 29 юни 1980
  Шампионат: NASCAR
  Номер: 78
  Класиране през 2016: 11
  Победи: няма
  Сайт: www.shopmartintruexjr.com

 • Марк Маркез Испания

  Роден на: 17 февруари 1993
  Шампионат: MotoGP
  Номер: 93
  Класиране през 2016: 1
  Победи: 3 (2013, 2014, 2016)
  Сайт: www.marcmarquez93.com

 • Валентино Роси Италия

  Роден на: 16 февруари 1979
  Шампионат: MotoGP
  Номер: 46
  Класиране през 2016: 2
  Победи: 7 (2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2008, 2009)
  Сайт: www.valentinorossi.com

 • Андреа Дивицозо Италия

  Роден на: 23 март 1986
  Шампионат: Moto GP
  Номер: 04
  Класиране през 2016: 5
  Победи: 0
  Сайт: www.andreadovizioso.com