Мтел талант

Социална отговорност

„Мтел талант“ подкрепя развитието на млади таланти и техните проекти в областта на изкуството, науката, културата и спорта. Инициативата има за цел да открива млади надежди, да развива ума и таланта им и да им предоставя необходимата публичност, така че успехите им да достигнат до повече хора.

Досега "Мтел талант" реализира мечтата на талантливата певица Люба Илиева да запише първата си песен, а отборът по математика на Софийската математическа гимназия имаше възможността да участва в престижно състезание в Харвард.

През 2015 година се проведе и третото издание на конкурса. За участие в него бяха поканени 25 от училищата в страната с най-висок успех от задължителните матури според класацията на МОН. Финалната селекция на проектите беше определена от жури в състав журналистите Лора Крумова и Галя Щърбева, преподавателят във Факултета по математика и информатика в Софийския университет доц. д-р Петко Русков, основателят на Софтуерния университет Светлин Наков, Людмила Атанасова от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в Мтел.

Финалисти в надпреварата бяха Американския колеж в София, който се бори за подкрепата на публиката с проекта си за научен форум FISSION, и СОУ „Николай Катранов“ в Свищов, които разработиха проект за театрална работилница на чужд език.

Победител в конкурса с нас 1 милион гласа са учениците от Свищов. През 2016 година те ще реализират театрален фестивал, като в него ще включат няколко постановки на чужд език. По този начин учениците ще развиват своите артистични таланти, но и по-ефективно ще усвояват чуждите езици.

Повече за „Мтел талант“ може да научите в нашия блог.

Награждаване

Награждаване

гледай видео