Изкуство и култура

Спонсорства

Изкуство и култура

В сферата на културата и изкуството Мтел подкрепя редица традиционни инициативи. Сред тях са фестивалът на Австрийските музикални седмици в България, който всяка година се провежда с покровителството на вицепрезидента на Република България.


Телекомът е генерален спонсор и на традиционния Виенски бал, провеждан ежегодно в София под патронажа на кмета на Столична община и посланика на Република Австрия в България.


Мтел подпомага Международния конкурс „Млади виртуози“, организиран от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ . Конкурсът е предназначен за млади изпълнители, музикални теоретици и композитори от цял свят.


Телекомът партнира и на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“ в София през театралния сезон на 2015 година.


Няколко големи фестивала в България се провеждат с партньорството на Мтел. Това са най-мащабното международно театрално събитие у нас - фестивалът „Варненско лято“, организиран под егидата на Министерството на културата, летният театрален фестивал в Разлог и русенският музикален фестивал „Мартенски музикални дни“, който се провежда под патронажа на Министерството на културата.


Телекомът подкрепя и организацията на разнообразни събития, концерти, светлинни и лазерни шоута, изложения и спортни инициативи, които се провеждат по случай официалните празници на Варна, Велико Търново, Гоце Делчев и Кюстендил.