4G-Mtel

Мтел демонстрира 5G технология за пръв път в България

Мтел, част от A1 Group, показа за пръв път у нас 5G технология на специално събитие, включващо високоскоростен тест на 5G, VR експеримент и балансиращи индустриални роботи. По време на демонстрацията беше измерена скорост над 2 Gbps, която е с над 10 пъти по-висока от тази при 4G. VR експериментът представи стрийминг на съдържание с 4К резолюция без никакво забавяне. С помощта на специални роботи, които балансират топка върху равна повърхност, беше онагледено ниско закъснение от около 1 милисекунда, което се постига в 5G мрежа.

 

Важна цел на 5G мрежите е да намалят закъснението на връзката, за да станат възможни приложенията, работещи в реално време. Времето за обмен на информация между автономни автомобили или роботи например ще бъде около милисекунда, за да могат те да станат неразделна част от живота ни.

 

Очаква се стандартът за 5G да бъде определен до края на годината, а Мтел има готовност да внедри технологията веднага щом има устройства, които я поддържат и са налични необходимите честоти. Tози нов начин за комуникация да доведе до значително увеличение на интернет скоростта в мобилните мрежи от над 10 Gbps. 5G ще обедини всички съществуващи стандарти и ще позволи развитието на технологиите на бъдещето – свързаната мобилност, дигиталната медицина и интелигентните фабрики.

 

Мтел е част от A1 Group, член на алианса NGMN (Next Generation Mobile Networks), в който участват най-големите мобилни оператори в света и който определя стандартите за мобилните мрежи от следващо поколение. A1 Group ще играе водеща роля при стандартизацията на бъдещата 5G технология.

Добре дошъл в света на мрежа и преживяване от ново поколение – представяме ти истинско 4G от Мтел.

Но знаеш ли какво точно е това?

4G мрежата позволява много по-големи максимални скорости за сваляне и качване на информация в интернет. Благодарение на това браузването, свалянето на видеа, снимки и големи файлове в интернет става много по-бързо и приятно.

Ето едно лесно сравнение между 3G и 4G което ще те ориентира с реални примери:

*Представените сравнителни изчисления за време са на база теоретичните максимални скорости на 3G и 4G мрежата на Мтел. Повече информация на www.mtel.bg

 

Стартирахме на 25-ти април 2016г.! Към 01 март 2017 г. 4G мрежата ни покрива над 77% от населението на България.

Стани част от 4G мрежата с Мтел. Там всичко е по-бързо и лесно.

4G покритие към месец март 2017*

*Показаното покритие по технологии е компютърна симулация на разпространението на радиовълните. Представеното тук покритие е за информация на клиентите ни и не е с абсолютна точност поради многобройните фактори, влияещи при изчисляване на покритието (различни типове сгради, различни атмосферни условия и др.). Повече информация на www.mtel.bg.

 

Какво ти трябва, за да можеш да ползваш 4G мрежата на Мтел?

Смартфон или таблет, който поддържа 4G.

Смартфон или таблет,
който поддържа 4G.

SIM карта, която поддържа 4G.

SIM карта, която поддържа 4G. Провери своята SIM карта с безплатен SMS на номер 1444.

Операционна система на мобилното устройство

Операционна система на мобилното устройство, позволяваща ползването на 4G (iOS, Android, Windows Phone и т.н.).

4G тарифен план

4G тарифен план

Да си в покритие на 4G мрежата на Мтел.

Да си в покритие на
4G мрежата на Мтел.

Препоръчани смартфони